Jobba hos oss

RFSL

RFSL ÖREBRO SÖKER TIMANSTÄLLDA TILL SIN HIV- OCH STI-PREVENTION

RFSL Örebro är en förening som startade 1981. RFSL Örebro arbetar för att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtqi-personer som för alla andra i samhället. Föreningens syfte är att värna om och förbättra situationen för homo- bisexuella, transpersoner, queera och intersexpersoner.

RFSL Örebro – Testpoint är en del av RFSL Örebros verksamhet för hiv- och sti-prevention, vars syfte är att förebygga hiv och andra sexuellt överförbara infektioner. Syftet med Testpoint är att erbjuda lättillgängligt och målgruppsinriktat stöd för att öka den sexuella hälsan hos riskutsatta grupper; homosexuella män, bisexuella män samt transpersoner.

 Våra målgrupper är MSM (män som har sex med män), transpersoner, hbtqi-personer som har eller har haft sex mot ersättning och hbtqi-personer som har eller har haft sex på droger. 

Vi som arbetar på RFSL Örebro – Testpoint strävar efter att ge individen verktyg för att skapa sin egna säkrare sex-strategi och använder oss utav verktyg så som motiverande samtal, anonym snabbtestning och uppsökande arbete med mera. För oss är det viktigaste att belysa att sexuell hälsa och sexuella möten handlar om så mycket mer än virus och bakterier och stötta våra besökare i att hitta sin glädje och trygghet i ett sexliv utifrån sina behov.

Om tjänsten

Som timanställd på Testpoint arbetar du främst kvällstid vid vår öppna testningsmottagning som har öppet för anonym drop-in testning torsdagar 16:30-19:00. Du förväntas även kunna medverka vid on-site testning som sker på olika platser inom Örebro län. I tjänsten förväntas du ta emot besökare i vår snabbtestmottagning, svara på frågor från målgruppen och genomföra snabbtestning.

Tjänsten kräver ingen tidigare formell kompetens och tjänsten innefattar en avlönad introduktionsutbildning som genomförs i början av anställningen under kvälls- eller helgtid.

Du som söker

Du som söker ska vara trygg i dig själv, bekväm med att prata om sex utanför heteronormen och arbeta med ett sexpositivt förhållningssätt i mötet med våra besökare. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet eller kunskaper om våra målgrupper eller erfarenhet av volontärt eller socialt arbete med våra målgrupper.

Vi ser det som meriterande ifall du tidigare har varit engagerad i hbtqi-frågor.

Det är grundläggande för oss att du som vår framtida medarbetare delar våra visioner och står bakom RFSL:s principprogram, samt följer vår uppförandekod. Du hittar vår uppförandekod här och principprogrammet här. Besök RFSL Örebro – Testpoint:s hemsida om du vill veta mer om vår verksamhet.

Anställningsprocessen och våra villkor

Skicka CV och personligt brev till testpoint@orebro.rfsl.se med ämnesraden “Ansökan Testpoint”. Sista ansökningsdag 2023-12-01.

Intervjuer sker löpande, vi ser fram emot din ansökan!

Kollektivavtal: RFSL Örebro är medlemmar i Arbetsgivaralliansen och tillämpar kollektivavtalet för Ideella och Idéburna organisationer som alliansen ingått med Unionen, Vision och akademikerförbunden.

Omfattning och tillträde

Anställningsform: timanställning

Sysselsättningsgrad: enl. överenskommelse/vid behov

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 3

Övrig information: Intervjuer kan komma att ske digitalt.