Självprovtagning för klamydia & gonorré

HälsaRFSL

Nu har vi på RFSL Örebro förmånen att ha självprovtagningskit för klamydia & gonorré från Region Örebro hos oss. I våra lokaler finns uppmärkta lådor (ute i lokalen eller på toaletten) där du anonymt kan hämta ett kit och sedan testa hemma och skicka iväg med posten. Testen är kostnadsfria.

För att testa dig behöver du Bank-ID eller Freja eID. Detta för att kunna registrera testet samt få provsvar på 1177.se. Saknar du Bank-ID eller Freja eID kan du vända dig till länets vårdcentraler samt STI-mottagningen på USÖ.

Såhär gör du:
– Hämta ditt testkit hos oss under våra öppettider (se nedan). Det finns två kit, en för dig med slida och en för dig med penis.
– Ta hem testet. I testkitet finns information om hur du utför testet, hur du registrerar ditt ditt test på 1177.se och hur du skickar in ditt test för analys.
– Du får vanligtvis ditt svar inom en vecka och svaret kan du se på 1177.se.


Du kan hämta ditt test under våra öppna verksamheter:
Bubbel (för dig mellan 13-25 år) – måndagar 16:30-19:00
Tisdagscafé (för alla åldrar) – tisdagar 18:00-20:00
Testpoint (snabbtestmottagning för HIV & syfilis för dig som är man och har sex med män, är transperson, är hbtqi-person och nyligen kommit till Sverige och är hbtqi-personer och har sex mot ersättning) – torsdagar 16:30-19:00

RFSL Örebro
Västra Nobelgatan 19
703 55 Örebro